מוזיאון העיצוב לונדון

בלב ליבה של לונדון, העיר הדינמית והתוססת, שוכן מוזיאון מרתק ומיוחד במינו, שמספר את סיפורו של העולם המודרני דרך עדשת העיצוב והחדשנות – חוויה שאתם לא רוצים לפספס

מוזיאון העיצוב (Design Museum) הוא מקום שלא רק מציג חפצים ומוצרים יפים, אלא גם חושף את המחשבה והיצירתיות שעומדות מאחוריהם, ואת ההשפעה העצומה שיש להם על חיי היומיום שלנו.

בין אם אתם חובבי עיצוב מושבעים, מעצבים בעצמכם או סתם אוהבים דברים מגניבים – מוזיאון העיצוב הוא אטרקציה שפשוט אסור לפספס. אז בואו ניקח אתכם לסיור וירטואלי בין אולמות התצוגה והגלריות המרשימות שלו, נספר לכם על התערוכות המרתקות והפעילויות שהוא מציע, ונשתף בכל הטיפים החשובים לתכנון הביקור המושלם.

בואו לגלות מה מחכה לכם במוזיאון העיצוב של לונדון

כשנכנסים בשערי המוזיאון, שוכן בבניין מודרני ומרשים בשכונת Kensington היוקרתית, מבינים שלא מדובר בעוד מוזיאון אמנות סטנדרטי. כבר המבנה עצמו, עם קווי המתאר הנקיים והחומרים החדשניים, משדר את המסר המרכזי של המוזיאון – עיצוב הוא כוח מניע ומשפיע, שנוגע בכל תחומי החיים.

בפנים מחכים למבקרים שני אולמות תצוגה עצומים, המשתרעים על פני 5 קומות, ומכילים אוספים נרחבים הממחישים איך עיצוב עיצב וימשיך לעצב את העולם סביבנו. בכל אחד מהם מוצגות מאות יצירות, מוצרים וחפצים מעוררי מחשבה, החל מרהיטים וכלי בית, דרך מכשירים טכנולוגיים ופריטי אופנה, ועד למכוניות קונספט ופסלים אדריכליים.

האוספים מחולקים לפי נושאים ותקופות, ומציגים את התפתחות העיצוב לאורך ההיסטוריה ואת השפעתו על תרבות, חברה, כלכלה וסביבה. כך לדוגמה, בקומה הראשונה תמצאו את Designer Maker User – תצוגה קבועה ומקיפה של עיצוב מודרני, הבוחנת את הקשרים בין יוצרים, יצרנים ומשתמשים. דרך מאות חפצים אייקוניים, היא מראה איך עיצוב מעצב לא רק מוצרים, אלא חוויות ואורחות חיים שלמים.

בקומה השנייה ממוקמת גלריית העיצוב הגרפי, עם אוסף מרתק של כרזות, עטיפות תקליטים, עיצובי אריזות מפורסמים, טיפוגרפיה וסימנים מסחריים. מדהים לראות איך סמלים ויזואליים הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הפופולרית שלנו, וכיצד הם מעבירים מסרים בעוצמה כה רבה.

הקומות העליונות מוקדשות לתערוכות מתחלפות, שנוגעות בהיבטים שונים ומפתיעים של עולם העיצוב. בעבר למשל הוצגו תערוכות על אופנה בת קיימא, על מהפכת הרכב החשמלי, ועל עתיד המזון. כל אחת מהן מספקת זווית מרעננת על האופן שבו עיצוב יכול לתרום לפתרון אתגרי העתיד.

באגף החדש של המוזיאון תמצאו גם את הגלריה לעיצוב דיגיטלי, העוסקת בחדשנות טכנולוגית ובהשפעותיה המהפכניות. ממשחקי מחשב ואפליקציות ועד לבינה מלאכותית ומציאות רבודה – התצוגות כאן מעוררות השראה ומחשבה על הכיוון שאליו פנינו מועדות.

אבל אולי החלל המעניין מכולם הוא ה-Designer in Residence, סדנת העבודה הפתוחה של מעצב אורח, שנבחר בכל שנה כדי לעבוד על פרויקט ולחקור סוגיה עיצובית כלשהי במשך כמה חודשים. המבקרים יכולים להציץ אל תהליך העבודה, לשאול שאלות ולהשתתף בסדנאות יצירה אינטראקטיביות.

כל זאת ועוד: מלבד התצוגות, במוזיאון פועלים גם מרכז מחקר ולמידה, ספרייה מקצועית, ואודיטוריום לכנסים והרצאות. כל אלו ביחד הופכים אותו למוקד תוסס של ידע, השראה ושיח סביב עולם העיצוב על כל גווניו. כל ביקור בו הוא הזדמנות להיחשף לרעיונות ותובנות חדשים ומלהיבים.

מוזיאון העיצוב לונדון

התערוכות במוזיאון העיצוב

מוזיאון העיצוב התפרסם בזכות אוצרות התערוכות החדשניות והמסקרנות שלו, שתמיד מוצאות דרך להפתיע, לעורר מחשבה ולהעיר השראה. הנה כמה דוגמאות לתערוכות מעניינות שהתקיימו בשנים האחרונות:

  1. "עיצוב של תנועה" (Design in Motion) – תערוכה מרתקת שחקרה את המפגש בין עיצוב לתחבורה, החל מאופניים ורכבות ועד למכוניות אוטונומיות וטיסות לחלל.
  2. "המאה ה-21 – 100 מוצרים חדשניים" – אוסף מרהיב של פריטים מכוננים, שעיצבו מחדש את אורח החיים שלנו במאה האחרונה.
  3. "לגעת במחר" (Touching Tomorrow) – תערוכה עתידנית שעסקה בעיצוב חומרים חכמים ובטכנולוגיות לביש, בשילוב הדגמות והתנסויות אינטראקטיביות.
  4. "נשים בחזית העיצוב" – מבט מעמיק על תרומתן פורצת הדרך של נשים בתחומי העיצוב השונים, ממאה שנה אחורה ועד ימינו.
  5. "Make:Shift" – תערוכה שהציגה פרויקטים ויוזמות עיצוביות מרחבי העולם, שמטרתם למצוא פתרונות לבעיות סביבתיות וחברתיות דחופות.
  6. "עיצוב בימי מגפה" – עיון במהפכות העיצוביות והטכנולוגיות שהתחוללו בעקבות מגפת הקורונה, עם דגש על רפואה, תקשורת וחיי היומיום.

כפי שניתן לראות, קשת הנושאים והזוויות בתערוכות היא רחבה ומגוונת להפליא. המשותף לכולן הוא הרצון להציג איך עיצוב יכול להשפיע ולשנות דברים לטובה, ולהעלות שאלות חשובות על עתיד החברה והסביבה שלנו.

כדאי לדעת: התערוכות המיוחדות מתחלפות בדרך כלל כל 3-4 חודשים, אז כדאי להתעדכן באתר המוזיאון או בעמודי הרשתות החברתיות שלו כדי לדעת מה מוצג כרגע. לעתים קרובות התערוכות מלוות גם בהרצאות, סדנאות והדגמות מיוחדות, שמאפשרות לצלול עוד יותר לעומק הנושא.

שעות הפעילות וכרטיסים למוזיאון

מוזיאון העיצוב פתוח כל יום, כולל סופי שבוע וחגים, למעט ימי חג המולד, כשהמוזיאון סגור. שעות הפתיחה הרגילות הן:

  • ימים א'-ו': 10:00-18:00 (הכניסה האחרונה ב-17:00)
  • שבתות וחגים: 10:00-18:00
  • ימי ראשון: 10:00-18:00

כדאי לשים לב שבימים מסוימים המוזיאון פתוח עד מאוחר יותר עקב אירועים מיוחדים, אז שווה לבדוק באתר לפני הביקור. כמו כן, בימי שבת ובתקופות החופשות והקיץ צפויים קהל רב וצפיפות, אז אם אפשר עדיף להגיע מוקדם בבוקר או מאוחר בערב.

מחיר הכניסה הרגיל למוזיאון הוא 14.50 פאונד, עם הנחה של 12 פאונד לסטודנטים ומבוגרים מעל גיל 60. ילדים מתחת לגיל 6 נכנסים חינם. עם זאת, אם מזמינים כרטיסים באתר המוזיאון ניתן לרוב לקבל הנחה של 10% או יותר ממחיר הכניסה בקופות.

טיפ שווה: כדאי מאוד לשקול רכישה של כרטיס חברות שנתי למוזיאון, שעולה 75 פאונד ומקנה כניסה חופשית וחוזרת למוזיאון לאורך כל השנה, כולל לתערוכות המתחלפות וללא תורים. זו בהחלט אופציה משתלמת עבור מי שמתכנן לבקר יותר מפעם-פעמיים במהלך השנה.

מוזיאון העיצוב לונדון

איך להגיע למוזיאון העיצוב?

מוזיאון העיצוב ממוקם בשכונת קנזינגטון היוקרתית שבמערב לונדון, בסמוך ל-Holland Park. הכתובת המדויקת היא: 224-238 Kensington High Street, London, W8 6AG

תחתית: הדרך הנוחה ביותר להגיע למוזיאון היא ברכבת התחתית. התחנה הקרובה ביותר היא High Street Kensington, שנמצאת על קווי ה-Circle וה-District. משם מגיעים ברגל תוך 5 דקות בלבד.

לחילופין, תחנת Earls Court על קו Piccadilly נמצאת גם היא במרחק הליכה סביר, כ-10 דקות מהמוזיאון. אם מגיעים ברכבת קלה של ה-Overground אפשר לרדת בתחנת Kensington Olympia ולהמשיך ברגל כ-15 דקות.

אוטובוס: אוטובוסים רבים גם עוצרים קרוב מאוד לכניסה, ביניהם קווים מספר 9, 10, 27, 28, 49 ו-328. רכב: למי שבכל זאת מתכנן להגיע ברכב פרטי, מגרשי החניה הציבוריים הקרובים ביותר הם חניון Hornton Street וחניון Olympia.

ועם זאת, באופן כללי, מומלץ להימנע מנהיגה במרכז לונדון, במיוחד בשעות העומס. תנועה צפופה, עומסים ומחירי חניה גבוהים הם הנורמה. עדיף להסתמך על מערכת התחבורה הציבורית היעילה והנרחבת של העיר.

האם שווה לבקר במוזיאון העיצוב, וכמה זמן כדאי להקדיש לביקור?

אם בקיצור – בהחלט כן! מוזיאון העיצוב הוא אחד המוזיאונים המעניינים והמגניבים ביותר בלונדון, ובאמת שווה ביקור מעמיק. זהו מקום שגם אם אתם לא מעצבים או אמנים, עדיין יכול לרתק, לגרות ולהעשיר את עולמכם.

הסיבה לכך היא שהמוזיאון לא מציג את העיצוב כדבר נפרד ומנותק מהחיים, אלא דווקא ככוח דינמי ורב עוצמה שמשפיע באופן עמוק על כל היבט בחיי היומיום שלנו. כל חפץ אתו אנו באים במגע, כל טכנולוגיה שאנו משתמשים בה, כל מודעה או שלט שאנו רואים – כולם תוצר של תהליכי עיצוב מורכבים.

כשמבינים זאת, פתאום כל יצירה ומוצג במוזיאון מקבלים משמעות ועניין חדשים. זה כבר לא רק משהו "יפה" או "מגניב", אלא ביטוי מרתק לרוח האנושית ולרצון המתמיד שלנו לשפר, לייעל וליפות את הסביבה שלנו.

דרך העדשה הזו, ביקור במוזיאון הופך להיות מסע מאלף בזמן ובמרחב, להיכרות מרתקת עם רעיונות ותהליכים שמניעים את הקדמה האנושית קדימה. כל תצוגה מספרת פיסת סיפור על אתגרי העבר ופתרונות העתיד בתחומים מגוונים כמו טכנולוגיה, אופנה, תחבורה, קיימות ועוד.

בנוסף לעצם התצוגות, מוזיאון העיצוב פשוט מרחב כיפי ומעורר השראה לבלות בו. האדריכלות של המבנה, הגרפיקה בשילוט, פריטי הנוי – כל פרט מעוצב בקפידה ומשדר מסר של חדשנות ויצירתיות. הרגשה שאתה נמצא במקום שחי ונושם את התשוקה ליצור ולגלות.

אז אם זה מצלצל לכם כמו חוויה מדליקה ומעוררת מחשבה, כדאי בהחלט לתכנן ביקור של 3-4 שעות לפחות. זה יאפשר לכם לקחת את הזמן, לחקור את כל הקומות והגלריות, לקרוא את הטקסטים המרתקים על הקירות, ולהשתתף בסדנה או הדרכה אם מתחשק.

כמובן שאם יש לכם תחומי עניין ספציפיים, כמו למשל אופנה, רהיטים או עיצוב גרפי, אולי תרצו להתמקד בעיקר בתערוכות הרלוונטיות. אבל גם אם פשוט באתם בראש פתוח וסקרן, המוזיאון מאורגן ומסודר בצורה שמזמינה לחקור ולהעמיק בכל נושא שמעניין אתכם.

בשורה התחתונה: מניסיון, 3 שעות זה בערך הזמן הממוצע שלוקח לעבור ולראות את עיקרי הדברים. אבל אל תתפלאו למצוא את עצמכם מאבדים את תחושת הזמן ונשאבים לעוד ועוד גילויים מפתיעים. זו בדיוק המתנה המיוחדת שמוזיאון כזה יודע להעניק, והיא שווה כל רגע.

ביקור במוזיאון העיצוב בלונדון

מוזיאון העיצוב של לונדון הוא לא סתם אוסף מוצגים מהודרים, אלא חלון מרתק אל אחד התחומים המשפיעים והחשובים ביותר בתרבות האנושית – עיצוב. ביקור בו הוא הזדמנות פז ללמוד, להתפעל ולהיחשף לרעיונות שנוגעים לכל אחד מאתנו, ועשויים להפוך את המבט שלנו אל העולם.

המוזיאון מציע הצצה מרתקת אל האופן בו הצורך האנושי ביופי, בנוחות ובתועלת מוביל לחידושים, להמצאות וליצירות מופת תרבותיות. הוא מזכיר לנו שמאחורי כל חפץ בנוי, ולו הפשוט והיומיומי ביותר, עומדת מחשבה רבה ועבודה מאומצת, במטרה לשפר ולהעשיר את חיינו.

בעידן שבו אנו מוקפים בחפצים מעוצבים מכל עבר, מחשבה על עיצוב נראית אולי כמובנת מאליה. אבל דווקא בגלל זה כל כך חשוב מדי פעם לעצור, להתבונן ולתהות על קנקנה של התופעה המופלאה הזו. לשאול את עצמנו איך היא משנה את העולם סביבנו, ואיך היא יכולה לתרום לעתיד שלנו. וזה בדיוק מה שמוזיאון העיצוב בלונדון עושה בצורה טובה כל כך – הוא פורש בפנינו את הסיפור המופלא של האופן שבו עיצוב עיצב את המציאות שלנו, ואת כל מה שעוד יבוא בעתיד. זה סיפור מרגש ומעורר השראה, שבו כולנו יכולים למצוא את עצמנו.

אז אם אתם בלונדון, ורוצים להתנתק קצת מההמולה התיירותית הרגילה, מוזיאון העיצוב בהחלט מספק חוויה אחרת ומיוחדת. צאו למסע מרתק בין רעיונות יצירתיים, תהליכים מאתגרים ופתרונות חדשניים. אנחנו מבטיחים שתצאו עם ראש מלא בהשראה, ומבט חדש ומפוכח על העולם שאתם חיים בו.

קחו את הזמן להתעמק, לחשוב ולדמיין. וזכרו – בכל פעם שתשתמשו בחפץ כלשהו, מהטלפון ועד לכיסא שאתם יושבים עליו, יש מישהו ששקד על כל פיסה ופרט בו, כדי להפוך את מה שהיה פעם דמיון למציאות ממשית. מוזיאון העיצוב הלונדוני הוא אות הוקרה לתהליך המופלא הזה, ותזכורת נפלאה לכוחה של היצירתיות האנושית.

תמונה של ירון לוי
ירון לוי

מדריך טיולים בלונדון המתגורר בלונדון כבר 6 שנים. עם הניסיון הרב ולאחר הדרכת מאות טיולים וסיורים בלונדון, החליט להפשיל שרוולים ולהנגיש את כל הידע והניסיון שצבר לכלל המטיילים הישראלים בלונדון באמצעות אתר "לגלות את לונדון".

אטרקציות מומלצות בלונדון
המדריכים האחרונים
מלונות בלונדון