גן החיות של לונדון

אם אתם רוצים לקחת הפסקה מההמולה של לונדון ולהיכנס לעולם קסום של חיות מרתקות וטבע פראי, אין מקום טוב יותר לעשות את זה מאשר בגן החיות של לונדון (London Zoo)!

גן החיות של לונדון ממוקם בלב ליבו של רג'נטס פארק המהמם, המקום הוא מעין נווה מדבר אורבני, אי ירוק של שלווה והרפתקאות בלב העיר הסואנת. חשוב שתדעו שגן החיות של לונדון הוא הרבה יותר מסתם אוסף של כלובים וחיות. זהו אחד מגני החיות העתיקים והמכובדים בעולם, עם היסטוריה מרתקת שמתחילה כבר בשנת 1828. לאורך השנים, הוא היה חלוץ בתחומי שימור החיות, חינוך לטבע ומחקר זואולוגי, והוא ממשיך להוביל את הדרך עד היום.

כל מה שיש לגן החיות להציע

מה רואים בגן החיות, זו אולי השאלה הראשונה שעולה בראש כשמתכננים ביקור בגן החיות, אז בואו נתחיל משם. ובכן, התשובה הקצרה היא – המון! בגן החיות של לונדון תוכלו למצוא למעלה מ-19,000 בעלי חיים מ-673 מינים שונים. זה אומר שיש פה הכל, החל מהחיות האהובות והמוכרות כמו פילים, אריות וקופים, ועד יצורים נדירים ומוזרים שרוב האנשים מעולם לא שמעו עליהם.

אבל מה שהופך את גן החיות הזה למיוחד זה לא רק הכמות, אלא גם האיכות והצורה שבה הוא מציג את בעלי החיות. הצוות כאן עובד קשה כדי ליצור סביבות מחייה שמדמות ככל האפשר את בתי הגידול הטבעיים של החיות, כך שהמבקרים יכולים לראות אותן מתנהגות בצורה טבעית ואותנטית. זה גם הופך את החוויה למרתקת ומלמדת הרבה יותר.

גן החיות של לונדון

5 מהאזורים והתצוגות שאסור לכם לפספס:

1. אזור אסיה – כאן תוכלו לפגוש את הדובים השעירים של בלוצ'יסטן (למי שלא מכיר, אל דאגה, גם אנחנו לא הכרנו עד עכשיו), את הנמרים הנדירים של סומטרה ואת חזירי הבר של ויסאיאן. כל זה בתפאורה קסומה של מקדשים עתיקים ויערות במבוק.

2. Into Africa – מתחם עצום שמשחזר את הסוואנה האפריקאית, עם אוכלוסיית הזברות, האנטילופות והג'ירפות הגדולה ביותר בבריטניה. תוכלו לראות אותן משוטטות בחופשיות כמעט מוחלטת בשטח, ממש כמו בספארי אמיתי.

3. גן הקופים – ממש כמו שזה נשמע, זהו אזור מקסים שמוקדש כולו לקופי העולם. תוכלו לצפות בשימפנזים משחקים, בקופי ההידרוקס המשוגעים קופצים מעץ לעץ, ובגורילות הענקיות נחות בשלווה. זה גם אחד האזורים הכי אינטראקטיביים בגן, עם הרבה הזדמנויות ללמוד ולהתנסות.

4. חוף הפינגווינים – אחד המתחמים החדשים והמדוברים ביותר בגן, הוא מדמה חוף סלעים דרום אמריקאי ומאכלס למעלה מ-60 פינגווינים בכל הגדלים והצבעים. אפשר להעביר שעות בלצפות בעופות המקסימים האלה, מתרוצצים, צוללים ומשתזפים באור השמש.

5. בית הזוחלים – למי שאוהב יצורים מסוג אחר, בית הזוחלים הוא חובה. תחת הכיפה האדירה שלו תמצאו מגוון מטורף של נחשים, לטאות, צבים ועוד חיות מעוררות השתאות (או אימה, תלוי את מי שואלים). אל תפספסו את תצוגת הנחשים הארסיים – היא תשאיר אתכם פעורי פה.

וזו רק ההתחלה. יש עוד המון אזורים ותצוגות כמו בית הקיפודים, ממלכת העטלפים, גן החרקים, ואפילו אקווריום מרשים. בקיצור – יש פה משהו לכל טעם ועניין, והיום שלכם בטוח יהיה עמוס בחוויות מרתקות מהרגע הראשון ועד לרגע שתצטרכו ללכת הביתה (בלית ברירה כמובן).

לבקר בגן החיות מכל הסיבות הנכונות

האם גן החיות שווה ביקור, זו שאלה שבטח מטרידה הרבה מבקרים פוטנציאליים. הרי בואו נודה בזה – גן חיות הוא לא בדיוק אטרקציה ייחודית ללונדון. אז למה לבחור דווקא בו על פני כל שלל האפשרויות שהעיר מציעה? ובכן, אנחנו חושבים שיש כמה סיבות טובות מאוד.

  • קודם כל, המיקום. הגן ממוקם ממש במרכז רג'נטס פארק זה יתרון עצום. זה אומר שביקור בגן יכול להשתלב בקלות עם יום טיול נעים בפארק, פיקניק על הדשא או שיט תענוגות באגם. זה גם אומר שקל מאוד להגיע לכאן מכל חלקי העיר – מה שתמיד בונוס כשמדובר במשפחות עם ילדים.

  • דבר שני – העושר והמגוון. כמו שראינו, גן החיות הזה באמת מציע מבחר חסר תקדים של בעלי חיים מכל רחבי העולם. זה המקום להתוודע מקרוב לחיות נדירות ומיוחדות שכנראה לא תראו בשום הזדמנות אחרת – מלמורים שאוהבים לישון, ועד אריות ים שמתגלגלים בשלג. זה כמו לקחת הצצה לכל פלא הטבע העולמי במקום אחד – וזה די מדהים.

  • אבל אולי מעל לכל, גן החיות הזה שווה ביקור בגלל המחויבות שלו לחינוך ולשימור. זה לא סתם עוד אוסף של כלובים וסורגים – זה מקום שבאמת בנוי כדי לעורר השראה, להעביר ידע ולגרום לנו להרהר ביחסים שלנו עם הטבע. כל תצוגה כאן משולבת בשפע של מידע מרתק על החיות, בתי הגידול שלהן והאיומים שהן מתמודדות איתם. זה סוג של ביקור שילדים (וגם מבוגרים) יכולים לקחת ממנו משהו אמיתי.

  • לבסוף, בואו לא נשכח את הפן הבידורי הפשוט. הגן מלא בפעילויות אינטראקטיביות, בהזדמנויות לראות מקרוב האכלות או אימונים של בעלי חיים, ואפילו בסיורים מודרכים עם מומחים. זה פשוט מקום כיפי להסתובב בו, ליהנות מהאוויר הצח ומהנופים המרהיבים, וכמובן – לצפות בחיות המדהימות עושות את הדברים המדהימים שלהן. בקיצור – חוויה בלתי נשכחת לכל המשפחה.

אז אם אתם בלונדון, ואתם מחפשים דרך קצת אחרת ומיוחדת לבלות יום – אנחנו ממליצים בחום לשים את גן החיות בראש הרשימה. זה לא רק עוד אתר תיירות, זו הזדמנות להתחבר לטבע, ללמוד ולהתפעל – וגם סתם ליהנות בלי סוף.

7 טיפים שיהפכו את הביקור שלכם למוצלח יותר 

אוקיי, אז החלטנו שאנחנו הולכים! אבל לפני שאנחנו נרוץ לקנות כרטיסים, בואו נדבר קצת על איך להפוך את הביקור לחוויה הכי מוצלחת ומהנה שאפשר. הנה כמה טיפים שאספנו בשבילכם:

1. תתכננו מראש – גן החיות הוא ענק, עם המון לראות ולעשות. כדאי להציץ במפה ובלוח הזמנים של האירועים השונים, ולתכנן פחות או יותר מה אתם הכי רוצים להספיק. ככה תמקסמו את הזמן ולא תפספסו שום דבר חשוב.

2. תתלבשו נכון – אתם הולכים לבלות הרבה זמן בחוץ, אז תתאימו את הבגדים למזג האוויר. קחו גם נעליים נוחות, כי סביר להניח שתצעדו לא מעט. ואל תשכחו קרם הגנה בימים שטופי שמש!

3. תביאו נשנושים ושתייה – יש בגן הרבה מקומות לקנות אוכל, אבל הוא יכול להיות די יקר. חסכו כסף והביאו אתכם כריכים וחטיפים מהבית. רק זכרו – אין להאכיל את החיות!

4. נצלו את שעות הבוקר – החיות הכי פעילות וערניות בדרך כלל מוקדם בבוקר. אם תגיעו עם פתיחת הגן, יש סיכוי טוב יותר שתתפסו אותן בשיא הערנות וההתלהבות.

5. השתתפו בהאכלות ובהדרכות – לאורך היום מתקיימות כל מיני פעילויות מיוחדות, כמו האכלת הפינגווינים או שיחה עם המטפלים של הקופים. אלה הזדמנויות נהדרות ללמוד עוד על החיות ולראות אותן מקרוב.

6. קחו הפסקות – חוץ מהמון בעלי חיים מעניינים, בגן יש גם פינות ישיבה מוצלות, בתי קפה נחמדים, ואפילו גן שעשועים לילדים. אל תשכחו לנוח מדי פעם, להטעין כוחות וליהנות מהסביבה היפה.

7. דברו עם הצוות – המטפלים, המדריכים והמתנדבים בגן הם מכרה זהב של ידע וסיפורים מרתקים על בעלי החיים. אל תתביישו לגשת, לשאול שאלות ולשמוע כמה אנקדוטות משעשעות על ההרפתקאות שלהם עם החיות החמודות ביותר בממלכה.

מצוידים בטיפים אלו, אתם מוכנים ומזומנים ליום מדהים של גילויים והרפתקאות. רק נשאר לברר את כל הפרטים הלוגיסטיים.

גן החיות של לונדון

איך מגיעים ואיפה קונים כרטיסים?

למרבה המזל, להגיע לגן החיות של לונדון זה ממש קל ונוח, במיוחד בהתחשב במיקום המרכזי שלו. יש כמה דרכים עיקריות:

דרכי ההגעה לגן החיות

  • ברכבת התחתית – התחנה הקרובה ביותר היא קמדן טאון (Camden Town), על קו נורת'רן. משם זה רק 10-15 דקות הליכה נעימה דרך הפארק עד הכניסה לגן.
  • באוטובוס – קווים מספר 274 ו-C2 עוצרים ממש מחוץ לשער הראשי של הגן. אפשר גם לקחת את קווים 168, 88 ו-453 שעוצרים קרוב מאוד.
  • ברכב – למי שמעדיף להגיע ברכב פרטי, יש חניונים ציבוריים ברחובות הסמוכים לפארק. רק קחו בחשבון שמדובר באזור עמוס מאוד, אז מציאת חנייה עלולה להיות מורכבת ולוקחת זמן.
  • ברגל או באופניים – אם אתם כבר נמצאים במרכז לונדון או צפון לונדון, ורוצים לשלב את הביקור בגן עם הליכה נעימה – זו בהחלט אופציה. הגן ממוקם בלב רג'נטס פארק, עם שבילים נוחים ונגישים מכל הכיוונים.

האפשרויות לרכישת כרטיסים

  • באתר גן החיות: הדרך הפשוטה והנוחה ביותר היא פשוט לקנות אונליין דרך אתר הגן. ככה אתם מבטיחים את הכניסה שלכם, חוסכים זמן יקר של עמידה בתור, ולפעמים אפילו תופסים הנחות נחמדות. פשוט תבחרו את התאריך ואת סוג הכרטיס (מבוגר, ילד, פעוט, משפחתי וכו'), תשלמו ותדפיסו את הכרטיסים או תשמרו אותם בסמארטפון.
  • בקופות גן החיות: אופציה נוספת היא לקנות במקום, בקופות שנמצאות מיד בכניסה לגן. זה יכול להיות נוח למי שמחליט על הביקור ברגע האחרון, או לא רוצה להתחייב מראש. רק קחו בחשבון שהתורים עלולים להיות ארוכים בימים עמוסים או בחופשות.

טיפ מאיתנו: אם אתם מתכננים לבקר בהרבה אטרקציות בלונדון – שווה לבדוק את האפשרות של London Pass. זו מעין חבילת תיור שמאפשרת כניסה חופשית ל-80 אתרים, כולל גן החיות, במחיר משתלם. זה יכול להיות חסכוני מאוד למי שעושה "מרתון" של שופינג תיירותי בעיר.

עלויות

לגבי המחירים עצמם – נכון לכתיבת שורות אלו (2023), כרטיס למבוגר עולה בערך 35 פאונד, לילד בין 3 ל-15 בערך 20 פאונד, ומתחת לגיל 3 – חינם. יש גם הנחות לסטודנטים ולאזרחים ותיקים. אבל המלצה חמה – תמיד תבדקו באתר הרשמי את המחירים העדכניים, כי הם נוטים להשתנות מפעם לפעם.

וזהו, עכשיו יש לכם  את כל מה שאתם צריכים כדי להגיע, להיכנס ולהתחיל ביום הרפתקאות מופלא. רק עוד דבר אחד נשאר לברר – כמה זמן כדאי לכם לתכנן לביקור כזה?

הסיפור מאחורי גן החיות

חבל להתעכב רק על מה שקורה בגן היום, כי כמו שציינו – לגן החיות של לונדון יש עבר עשיר ומרתק שכדאי להכיר. אז בואו ניקח הפסקה קטנה ונצלול להיסטוריה.

הסיפור של הגן מתחיל בשנת 1826, כשהזואולוג והטבעונאי סר סטמפורד ראפלס הגה את הרעיון להקים את "אגודת החיות של לונדון" (Zoological Society of London). ראפלס היה מושל סינגפור לשעבר שהביא איתו תשוקה עזה לטבע, ורצה ליצור מרחב שבו אנשים יוכלו ללמוד ולהתפעל מפלאי בעלי החיים – אבל גם לתרום לשימורם ולהבנה המדעית שלהם.

בהתחלה, הגן היה פתוח רק לחברי האגודה הזואולוגית, כלומר – רק לאליטות של החברה הלונדונית. אבל ב-1846, בתגובה ללחץ ציבורי גובר, הוא נפתח לקהל הרחב. מהר מאוד הוא הפך לסנסציה של ממש, ואנשים מכל רחבי בריטניה ומחוצה לה הגיעו כדי לראות את החיות האקזוטיות והמסקרנות.

אבל ההצלחה הייתה מתוקה ומרה כאחד. תנאי המחייה של החיות באותן שנים היו, במבט לאחור, די מזעזעים. הן הוחזקו בכלובים קטנים וצפופים, בלי הבנה אמיתית של צרכיהן. רק בתחילת המאה ה-20, עם התפתחות המדע והמודעות לרווחת בעלי חיים, החלו להתרחש שינויים של ממש.

לאט לאט, הגן החל לאמץ רעיונות מהפכניים על עיצוב תצוגות שמדמות בתי גידול טבעיים, על שיטות העשרה שמעודדות את החיות לבטא את ההתנהגויות הטבעיות שלהן, ועל חינוך הציבור לערכי טבע ושמירת סביבה. עם השנים, הוא הפך מאחד מהגנים הצפופים בעולם לאחד המרווחים והאקולוגיים ביותר, ולמודל לחיקוי עבור גני חיות אחרים.

במקביל, גן החיות המשיך במסורת שלו כמוסד מדעי חלוצי. במהלך השנים הוא אירח את מקצת מהזואולוגים הגדולים בהיסטוריה, כמו צ'רלס דרווין שהיה מבקר קבוע. כיום, הגן עדיין משמש כעוגן למאמצי המחקר והשימור של האגודה הזואולוגית, שמפעילה אין-ספור פרויקטים לשמירת הטבע ברחבי העולם.

תמונה של ירון לוי
ירון לוי

מדריך טיולים בלונדון המתגורר בלונדון כבר 6 שנים. עם הניסיון הרב ולאחר הדרכת מאות טיולים וסיורים בלונדון, החליט להפשיל שרוולים ולהנגיש את כל הידע והניסיון שצבר לכלל המטיילים הישראלים בלונדון באמצעות אתר "לגלות את לונדון".

אטרקציות מומלצות בלונדון
המדריכים האחרונים
מלונות בלונדון